Κατά παράδοση τα κύρια προϊόντα του νησιού είναι ρετσίνι από πεύκο, ελαιόλαδο, πράσινες ελιές θρούμπες, κάππαρη, εξαιρετικής ποιότητας πευκόμελο, δημητριακά, βαμβάκι, οπωροκηπευτικά, φρούτα, σύκα, αμύγδαλα και κριθάρι.
Στο νησί, εκτός από τα παραπάνω προϊόντα, φυτρώνουν αρωματικά αφεψήματα (θυμάρι, ρίγανη, φασκόμηλο και χαμομήλι), καθώς και βότανα από τα αγκιστριώτικα βουνά.
Στο Αγκίστρι, οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε τα τοπικά γλυκά, όπως γαλακτομπούρεκο, γλυκά του κουταλιού, αμυγδαλωτά (βοτσαλάκι), δίπλες, λουκουμάδες, παραδοσιακές τηγανίτες και από πίτες, την παραδοσιακή χορτόπιτα μουσέντα και την κολοκυθόπιτα λακλώρι.
Το ντόπιο κρασί στο Αγκίστρι παράγεται από διάφορες ποικιλίες σταφυλιών, κυρίως όμως από “Ροδίτη” και να μην λησμονήσουμε και το τσίπουρο με θαυμάσια αρωματική γεύση, που παράγεται στο Αγκίστρι, πάλι από διάφορες ποικιλίες σταφυλιών στα παραδοσιακά ρακοκάζανα. |